Skip to main content

2010

Geschreven door Susan Remers op .

Delight It

Het 2010 showprogramma van The Pride Open was genaamd ‘Delight It’. De soundtrack voor het 2010 showprogramma bestond uit het nummer ‘Rapture’ van Antony and the Johnsons.

‘The Rapture’ is de vervoering, een euforisch en verrukt gevoel. Een andere vertaling is het overgaan van de ene naar de andere plek, of letterlijk ‘het transport’, bij voorkeur de overgang naar de hemel; het licht. Dat gegeven en de tegenstelling die hierin zit zijn voor de makers van de show van The Pride Open 2010 de grote inspiratiebron geweest.

Op het nummer ‘Rapture’ zou de groep letterlijk overgaan van het donker naar het licht. Dit transport van de performers was een reis van vallen en opstaan. Letterlijk. Antony Hegarty bezingt in ‘Rapture’ het vallen van alle dingen. “Eyes are falling, lips are falling, teardrops are falling to the ground. Friends are falling, the world is falling, slowly, softly to the ground.” De dynamiek en de dimensionaliteit die het -in dans- bewegen naar en van de vloer in zich heeft, speelde de tweede sleutelrol in dit programma van The Pride Open.

Ook de terugweg vanuit het licht weer naar het donker werd letterlijk weergegeven. Maar nu was het anders, de performers hebben zich tijdens hun reis verrijkt. Zij staan niet meer in het licht, maar nu ZIJN ze het licht.

Het 5-koppige staffteam van The Pride Open 2010 was ‘delighted’ met een groep van 23 prachtige enthousiaste meiden. Zij gaven dit seizoen aan het bovenstaande verhaal uiting in een intensief en spannend showprogramma. The Pride versloeg in Finals naaste concurrenten Beatrix en Sensation en werd daarmee voor de 5e keer in haar bestaan CGN kampioen in de Open Class. Tijdens de 2010 WGI World Championships liep The Pride of the Netherlands op 0.3 punten haat 2e finaleplaats mis en werd 16e tijdens de wereldkampioenschappen.

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures