Skip to main content

2012

Geschreven door Susan Remers op .

Van Gogh - The Dutch Master

"Ik kan niet het feit veranderen dat mijn schilderijen niet verkopen. Maar de tijd zal komen dat mensen zullen erkennen dat zij meer waard zijn dan de waarde van de verf die ik heb gebruikt in het schilderij." - Vincent van Gogh (1853 – 1890)

Tijdens zijn leven verkocht hij slechts één schilderij; ‘De rode wijngaard’, maar na zijn dood werd Van Gogh ongekend populair. Schilderijen zoals ‘De aardappeleters’, 'Zonnebloemen' en ‘De sterrennacht’ werden wereldberoemd. In slechts 10 jaar schilderde hij honderden meesterwerken. Wie aan Van Gogh denkt, herinnert zich niet alleen zijn schilderijen, maar ook het verhaal van het afgesneden oor, zijn zenuwziekte en zijn dood. Was het zelfmoord? Of blijkt nu, 121 jaar later, dat het moord was?

Wat veel mensen niet weten is dat Vincent soms wel 3 schilderijen per dag maakte. Dat hij in enkele jaren een enorme ontwikkeling doormaakte in kleurgebruik, van donkere kleuren en aardetinten zoals in de 'De aardappeleters' (1885) tot een explosie van kleur in bijvoorbeeld 'Slaapkamer in Arles' (1888). Dat hij honderden brieven schreef naar zijn broer Theo. En dat zijn duurste schilderij ‘portret van dr. Gachet’ voor 62,2 miljoen euro is geveild.

Vincent van Gogh was de grote inspiratie voor het programma van The Pride Open 2012. Don McLean schreef het nummer ‘Starry, starry night’, naar het gelijknamige schilderij (De Sterrennacht). Hij zingt daarin onder andere over hoe van Gogh tijdens zijn leven niet begrepen werd.

The Pride Open werd in het CGN seizoen gepromoveerd van de Open naar de World Class en won daarin een zilveren medaille tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. The Pride nam als "The Pride of the Netherlands" ook voor de vierde keer deel aan de WGI World Championship en behaalde voor de tweede keer in haar bestaan de Finals in Independent Open Class. In deze Finals behaalde ze met een 9e plek.

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures