Skip to main content

2007

Geschreven door Susan Remers op .

Zien

Horen, Zien en Zwijgen - 'If living is seeing, I’m holding my breath…'

Dit jaar werd er door The Pride A een show gebracht die als titel heeft:
Zien – ‘If living is seeing’.

Je hoeft elkaar niet te spreken, om elkaar te kunnen horen. Je hoeft elkaar niet in de ogen te kijken, om elkaar te kunnen zien. Waar het om gaat, is dat er iemand voor je is die echt kan luisteren. Zo luisteren dat je, je ook gehoord en gezien voelt; als mens met een eigen verhaal, een eigen leven, uniek.

De staffleden van The Pride A had zich dit jaar op verschillende manieren laten inspireren om weer een nieuw programma te bedenken. Zij zijn onder meer op zoek gegaan naar allerlei verschillende facetten rondom het woord ‘zien’. Tijdens hun ontdekkingsreis kwamen zij al snel uit bij het tegenovergestelde van het woord zien – niet zien – blind. Ze hebben zich toen afgevraagd wat gebeurt er met je als je niet goed kan zien. Je maakt gebruik van andere zintuigen, je luistert, je voelt… Maar wat hoor je dan… wat voel je dan… wat ervaar je dan…
Door middel van het uniform en de choreografie probeerden zij uit te beelden hoe je je soms kan voelen als je niets ziet en alleen lijkt te zijn in je eigen wereld.

The Pride A maakte dit jaar gebruik van de soundtrack van de film 'Dancer in the Dark'. De IJslandse Bjork heeft de nummers voor deze film geschreven en zoals u wellicht van Bjork weet maakt zij unieke muziek en schrijft ze bijzondere teksten.

De staff van The Pride A bestond dit jaar uit Erick Bacon, Mariska Bernardt, Gea Jacobs, Peter Knoppers en Mariska Sweering.

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures