Skip to main content

Verslag CGN Winter Guard Finals 2023

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

1x per jaar, zo aan het eind van de maand maart is er een heel speciale dag. Op deze dag worden de Winterguard kampioenschappen gehouden in Eindhoven. Het hele seizoen wordt door iedereen naar deze finale dag toe gewerkt, dit is de dag waarop het allemaal moet gebeuren. Maar naast de sportieve prestaties die op de Finals worden neergezet is het vooral ook een heel gezellige club-dag waar we met zijn allen heel veel lol maken.

We maken ons op voor een lange dag. Het is 6.00 in de ochtend, de vrachtwagens worden ingeladen en de koffie wordt gezet. Het clubgebouw is vroeg open vandaag en de leden druppelen binnen. Om kwart over zeven arriveert de eerste bus om The Pride A en The Pride of The Netherlands naar Eindhoven te vervoeren. Nog even de laatste Finalskaartjes uitdelen en dan vertrekt de bus. Het is vroeg, maar de prelims (voorrondes) beginnen dan ook al vroeg in de ochtend. Deze  prelims worden gehouden om de plaatsing van de avond finale te bepalen.


The Pride A en The Pride of the Netherlands - Prelims optreden

Een uurtje later gaan dan ook de PreCadets, Cadets en de Junioren de bus in. De PreCadets naar Finals? Jazeker! Dit seizoen heeft deze groep laten zien dat ze op de contestvloer thuishoren. The PreCadets gaan voor het eerst in de geschiedenis deelnemen, dus voor het eerst gaan we met een volledig complete club naar Eindhoven. Het weer is erg wisselvallig en het is buiten best guur te noemen, maar in de sporthal in Eindhoven is het aangenaam en de sfeer zit er goed in.

De optredens van The Pride A en The Pride of The Netherlands gaan goed, de plaatsing voor de avond is een feit en nu worden de voorbereidingen getroffen voor het eerste finale optreden van The Pride PreCadets. Het was een fantastisch optreden, de PreCadets zetten een geweldige show neer en het publiek ging uit zijn dak. super knap! Ook de jury vond het een goede show en beloonde de PreCadets met een score van 80.11 goed voor een eerste plaats.


The Pride PreCadets - Nederlands kampioen

Daarna kwamen de Cadets in actie. Dit seizoen zijn er veel veranderingen geweest bij de Cadets en was iedereen ook erg benieuwd naar het resultaat. Het blijkt dat de veranderingen van de show het juiste effect hebben. Want er wordt een heel goede show neergezet, pieken op het juiste moment noemen we dat. Er wordt een schittterende tweede plaats behaald met een score van 80.78 en dat is een enorme prestatie.


La Candela door The Pride Cadets

De Junioren laten een schitterende dans zien tijdens het gemaskerd bal met hun show Masquerade. Deze groep heeft mede door een aantal blessures veel aanpassingen moeten doen. Het is dan ook superknap dat er zo’n goede show wordt neergezet. Een mooie score van 76.90, goed voor een vierde plaats.


The Pride Junior - Masquerade

Na een ‘break’ van een aantal uur komen The Pride A en The Pride of The Netherlands in actie. Tijdens deze break is het tijd voor ontspanning, het avond eten, maar ook de traditionele Finals-cadeau’s. Het is immers je laatste optreden (niet voor The Pride of The Netherlands, want die gaan nog een WK reis doen in Amerika) en na dit optreden wordt het seizoen afgesloten. Binenkort start alweer het nieuwe seizoen. Het is super gezellig en er worden heel wat traantjes gelaten om de super goede prestaties van dit seizoen te vieren.

’s Avonds mag The Pride A class acte de presence geven en er wordt een fenomenale prestatie neergezet. Er komt zoveel energie van deze groep af, een prachtige show om naar te kijken. Ook deze show behaalde boven de 80 punten met een totaal score van maar liefst 80.32 goed voor een vierde plaats.

Als laatst gaan de The Pride of The Netherlands de contestvloer op. Deze show is een lust voor het oog. De Unit met het grootst aantal leden op het veld maakt dat je niet weet waar je kijken moet. Overal op het veld gebeurt wel iets. Met een aantal fanastische high-lites, opzwepende muziek en supergave equipment features wordt deze show heel goed ontvangen door jury en publiek. Een bronzen medaille voor de 3e plaats met een score van 81.50.

En dan is het Olympic Retreat, het moment dat de Units van alle Verenigingen op de vloer mogen om hun scores en plaatsing te horen voor de laatste keer gepresenteerd door Richard, DE stem van CGN. In veel klasses is het omroepen van de scores een spannennd moment, want het is allerminst zeker wat de scores zijn. Na een uur is de spanning er af en zijn de sores bekend. Een prachtige afsluiting van het seizoen 2022/2023. Dit gaan we nog vieren met een feestje in het clubgebouw.


De 2023 Olympic Retreat

Gefeliciteerd aan alle leden en DANK aan al onze sponsoren, medewerkers, vrijwilligers voor dit schitterende seizoen!

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures