Skip to main content

Sharon op tour met de Cadets

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Sharon opstaan! Het is 6.00 in de ochtend en over een half uur stappen we de auto in naar Schiphol. Ondanks het vroege tijdstip is de lach niet van het gezicht van Sharon te krijgen. Het vliegtuig naar de States vertrekt om 10.00 maar gelukkig is alles al helemaal klaar voor vertrek. Een volledig ingepakte koffer blijkt toch iets te zwaar (23 kilo). Maar dat zien we wel bij de incheckbalie. Met ingevlochten haren, want dat is toch wel prettig onderweg, en de Drumcorps trui aan van de Cadets, gaan we vol goede moed richting Vertrekhal 2. Lees meer

In de winter is Sharon lid van de Pride of The Netherlands en heeft al haar 11e seizoen bij The Pride gelopen. Maar nu gaat Sharon deelnemen als ColorGuard lid aan de tour van de Cadets www.cadets.org En natuurlijk hebben wij haar even geïnterviewd voordat ze daadwerkelijk het vliegtuig in ging.

Hoe kies je ervoor om deel te nemen aan DCI?
Met Jubal ben ik ook op tour geweest en dat was een supermooie ervaring. Maar omdat ik ook een keer een echte tour wilde meemaken, heb ik besloten om ook met een DCI Corps op tour te gaan. Ik kijk er enorm naar uit.

Heb je lang uitgekeken naar deze tour?
Nou eigenlijk wel, want ik zou al gaan in de zomer van 2020. Maar helaas zijn toen de kampioenschappen geannuleerd. Ook het jaar daarna was het allerminst zeker dat de kampioenschappen door zouden gaan en konden we vanuit Europa niet zomaar naar Amerika vliegen. Maar nu staan alle seinen op groen. Ik moet nog wel een Corona-test doen en mijn vaccinatiebewijs laten zien. Maar alles is op orde en al het papierwerk heb ik bij me.

Je gaat met de Cadets mee, heb je specifiek voor dit corps gekozen?
Mijn auditietape heb ik ingestuurd naar Bluestars en naar Cadets. Bij Bluestars gaf Justin les en die heeft ook bij The Pride les gegeven. Maar Cadets reageerde heel enthousiast, dus uiteindelijk heb ik gekozen om bij Cadets te gaan lopen. Dat voelde zo goed dat ik vol voor de Cadets ben gegaan.

Hoe ziet de tour van Cadets er uit?
Mijn reis eindigt in Cleveland. Daar gaan we de komende weken de show instuderen en dan vanaf begin juli starten we de tour door Amerika. We reizen door 16 staten en eindigen dan op de Finals locatie in Indianapolis. Meer informatie over het tourschema is hier te vinden

Hoe heb je je voorbereid op deze tour?
Via de staff van Cadets heb ik oefeningen gekregen en we hebben een app op de telefoon waar ik de nieuwe show op heb gedownload. Deze kan ik afspelen en kan ik precies zien hoe de figuren van de show lopen en hoe de muziek gaat. Maar ik ga mijn coördinaten in de show ook nog opschrijven want als mijn telefoon uitvalt, dan moet ik alsnog weten waar ik naar toe moet inde show haha.

Wat ga je het meeste missen vanuit Nederland?
Aardappels! En schoon drinkwater. In Amerika hebben ze water uit de kraan met chloor er in. Dat smaakt zo vies dat ik er maar niet aan kan wennen. Met Jubal waren we de laatste dagen in soort military campus en daar kwam gewoon bruin water uit de kraan. Dat wil je echt niet drinken.

Heb je nog een aandenken mee uit Nederland?
Voordat ik van huis vertrok heb ik een boekje gekregen waar heel veel mensen in geschreven hebben. Ik mag het pas in het vliegtuig lezen, maar ik ben nu al heel benieuwd wie er allemaal in geschreven heeft. Dat is natuurlijk een prachtig aandenken wat ik de hele tour bij me heb.

We wensen Sharon heel veel succes bij The Cadets!

Meer informatie over The Cadets: www.cadets.org
Meer informatie over DCI: www.dci.org
CadetsGuard op Instagram: @CadetsGuard

 

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures