Skip to main content

Day 1 - Sneeuw, paspoortcontrole avontuur en files

Geschreven door Susan Remers op .

Het leek een grap, maar op 1 april ging het toch echt sneeuwen. We moesten daarom ook echt een uur eerder vertrekken. Om 5.30uur aanwezig zijn is even slikken, maar het is (bijna) iedereen gelukt. Om 06:00uur reden we weg. Op weg naar Calais. Playlist aan, luikjes dicht (voor Henri dan) en gaan...lees meer....

  

Het slechte weer was voorspeld, dus uurtje eerder vertrekken voor de zekerheid.

Al snel konden we de zuiderlingen ophalen. Daarna waren we alweer snel bij de pauze locatie in België. Iedereen kon weer even naar de wc, koffie halen en eventueel wat extra ontbijt. Inmiddels werd de van versierd en was Henri goed wakker dus kon hij rijden. Dat was ook wel te merken achterin. Eenmaal aangekomen in Calais begon het paspoortcontrole avontuur. Eerst de van met alle staffleden, maar daarna werden al die versierde vans met giechelende meiden en jongen wel heel dubieus. Even omrijden, paspoort laten scannen en weer snel de van in. Toen iedereen goedgekeurd was mochten we verder. Eén van liep wat achter, op zich niet erg totdat wij met 3 vans bij de boot stonden en de 4e van maar niet kwam. Na wat appen en wat GTA moves van Richard werd van 4 op de boot ontvangen met een applaus.

Van 3

Van 4, kwam maar niet de boot op.

   

Na de hobbelige bootreis en 50 minuten vertraging kwamen we in Dover aan. Hier begon het avontuur naar Birmingham. De reis duurde iets langer door de vele files die we hadden. Nu was het de beurt aan onze van om anders te rijden dan de rest. Hierdoor hadden we wel file, maar ondanks de file was het erg gezellig. We waren wel als eerste bij onze tussenstop. Onderweg kwam er af en toe een vliegtuig over ons heen waarna Kos ineens ‘wooaw’ riep. Tot verbazing van Henri. Ondertussen hebben we wat Pride geschiedenis doorgenomen, inclusief de oude shows van Henri. We hebben veel gezelligheid en muziek gehad, af en toe onderbroken door de trajectcontrole meldingen.

'Yes, land in zicht'

Raadsel van de dag:
Semra is al 1 week 24 jaar. Daphne is sinds september 24 jaar, maar Semra is ouder hoe kan dat?

 

Tot slot: piep, piep, piep trajectcontrole variabele snelheid ;)

Groetjes
De meiden van Van 3

Tip: Wil je vandaag (2 april) de British Winter Guard Championships volgen? Klik hier voor de livestream.

Lees ook 'Volg de Engeland reis van The Pride of the Netherlands'

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures