WGI 2022 here we come

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Nou de titel van dit artikel laat niets aan de verbeelding over. The Pride of The Netherlands heeft de intentie om deel te nemen aan de Winter Guard International kampioenschappen van 2022. En inderdaad, dan hebben we het niet over het online insturen van een digitaal filmpje wat een aantal dagen vooraf is opgenomen in de koude buitenlucht. Nee, dan spreken we over een vliegreis naar Dayton, Ohio, waar van 7 april tot 9 april 2022 de wereldkampioenschappen Winter Guard worden gehouden.

WGI 2020, daar zouden we toch aan meedoen?

WGI heeft in 2020 na het uitbreken van de wereldwijde Coronacrisis meteen de stekker getrokken uit de kampioenschappen. En dat hebben we ook in Nederland gezien, want na het succesvolle CGN contest Almere, op 29 februari 2020, is het bericht gekomen dat alle CGN contests en kampioenschappen werden geannuleerd. We voelden de bui al hangen want daarna kwam het bericht dat ook WGI de wereldkampioenschappen had geannuleerd. Een extra domper voor The Pride of The Netherlands want zij zouden van 1 april tot 4 april 2020 meedoen aan deze WGI-wereldkampioenschappen. Maar het liep anders. De vliegreizen werden geannuleerd, de bussen werden afbesteld, de slaapverblijven en trainingslocaties werden afgebeld en de hele tour werd in de ijskast gezet.

Intenties voor WGI 2021

Natuurlijk zijn we meteen vooruit gaan kijken naar de eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in 2021. Maar zouden deze wel doorgaan? En konden we daar wel heen? De duidelijkheid kwam snel. Er werd geen fysiek WGI 2021 wereldkampioenschap gehouden, maar alles werd online georganiseerd. Dat is natuurlijk leuk als je niet anders kan, maar dit is natuurlijk niet te vergelijken met een echte vliegreis naar het Winter Guard Mekka, Dayton Ohio.

En nu duimen voor 2022

Dat klopt, want het gaat goed in de wereld met het beteugelen van de Coronacrisis. En hopelijk blijft dat zo, want dat is natuurlijk een grote voorwaarde om naar de USA te kunnen vertrekken. Maar positief als we zijn, zijn we alweer druk met alle voorbereidingen voor deelname aan de WGI-wereldkampioenschappen van 7 april tot 9 april 2022. We hebben natuurlijk geen glazen bol, en we houden met heel veel scenario’s rekening. Maar het is mooi dat we weer vooruit kunnen kijken en hopen op een mooi resultaat in Dayton.

Voor nu maar even terugkijken naar 2016

 

ACTIES2

Kalender

Zaterdag 5 februari
Optie voor optreden?


Zaterdag 19 februari
Contest Almere


Zaterdag 12 maart
Contest Leeuwarden


Zaterdag 26 maart
CGN Championships


Pride Pictures