Skip to main content

The Pride 2x kampioen met Finals

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Op zaterdag 23 maart 2024 hebben we een prrachtige Finals dag beleefd in Eindhoven. CGNUnited zorgt voor de organisatie en zoals gewoonlijk loopt alles op rolletjes. De dag begint vroeg in de ochtend want The Pride A en The Prde of The Netherlands moeten al in de ochtend hun Prelims optreden doen. De eerste bus met leden vertrekt dan ook al om 7.00 in de ochtend van Huizen naar Eindhoven. In Eindhoven beginnen de leden zich om te kleden, en klaar te maken voor hun eerste optreden van de dag. Lees meer…

The Pride A is als eerste aan de beurt om 10:52. Tijdens deze kwalificatie bepaalt de uitslag of en hoe laat de show in de avond wordt geprogrammeerd. Datzelfde geldt voor The Pride of The Netherlands. Hun show start om 11:18. Na deze shows is het duidelijk, de energie zit er goed in. Nu werken aan een goede voorbereiding voor de avond, dan kunnen de optredens ’s avonds niet meer stuk.


The Pride A - Prelims Show


The Pride of The Netherlands - Prelims Show

Vanaf 13:00 is het de hoogste tijd voor de allerjongste deelnemers. In de leeftijd van 5 tot 8 jaar zijn er 3 deelnemende Units, en The Pride PreCadets hebben een schitterend optreden. De Piratenshow is helemaal af en de kids laten zien dat ze de choreografie goed onder de knie hebben. Het publiek is dol enthousiast en klappen mee op de muziek. De glimlach op de gezichten maakt het natuurlijk helemaal af. De leden hebben superveel plezier op het veld en dat is natuurlijk waar we het voor doen. De scores worden pas later in de avond bekend gemaakt. Nu gaan we door naar de Cadet Class.


The Pirates of The Pride PreCadets

In de Cadet Class is er concurrentie tussen 4 deelnemende Units. Twee weken geleden wonnen The Pride Cadets het contest in Leeuwarden en dat legt de lat natuurlijk hoog, want het moet vandaag gebeuren. Nou, dat hoefde geen 2x gezegd te worden want de Cadets lieten zich van hun beste kant zien. Om 14:00 begon de show en dat werd pieken op het juiste moment. De Ratatouille show van de Cadets bracht een prachtige keuken sfeer op het veld met een inspecteur die het eten echt niet lekker vond. Daarna gingen de ratjes aan het werk om de kok te helpen, en met succes want aan het eind werd het eten met een dikke duim omhoog als top gewaardeerd. Ook het publiek en de jury weet de Cadets show te waarderen, al is het wachten op de uitslag in de avond.


The Pride Cadets Finals Show

In de Junior class is de concurrentie een stuk groter maar liefst 9 deelnemende units de grootste competitie van de dag. Het vorige contest werd The Pride Junior 2e met een verschil van meer dan 2 punten op de nummer 1.  En dat maakt deze competitie juist spannend en leuk. Om 15:00 begint het spektakel genaamd Spiral Spectacle. Het thema dat een spiraal puzzel over het hele veld verspreid die opgelost moet worden door de leden. Met spannende muziek van onder andere Mission Impossible zorgt voor een heerlijk bekende spanning, en iedereen op de tribune juicht mee met The Pride Junior. We zijn benieuwd naar de scores in de avond… Nog even wachten.


Spiral Spectacle van The Pride Junior

Er is nu een grote pauze en dat is voor The Pride het moment om even lekker te ontspannen in het scheidsrechter gebouw naast de sporthal en met zijn allen een hapje te eten verzorgd door de club. Iedereen wisselt Finals-cadeautjes met elkaar uit, want dit is toch echt de laatste keer dat in deze samenstelling wordt opgetreden. Zo’n Finals-cadeautje is een blijvende herinnering aan een prachtig seizoen. Ook de vloer en decor ploeg worden in het zonnetje gezet. Piraten diploma’s worden uitgereikt, speciale sokken voor de Banco d’España show en nog veel meer.  Heel erg leuk! Maar dan is het toch echt tijd voor de laatste 2 optredens.


Pauze op Finalsdag

The Pride A heeft in de ochtend een derde plaats behaald, dus zij mogen als derde deelnemende Unit het veld op. The Pride A is in ieder geval Decor kampioen, een draaiend rad, een glijbaan, geverfde blokken en enorme draaiende spiegels. Ze vormen 1 groot decor van een Funhouse waar het Thema How to get out goed tot zijn recht komt. Het Finals optreden is een lust voor het oog, de muziek is in combinatie met de choreografie een schitterende show om naar te kijken. De geluidseffecten komen er goed uit en na het optreden was iedereen uitgeput maar helemaal voldaan. Wat een gaaf optreden. Nog even wachten op de uitslag in de avond.


The Pride A class Finals

En dan is het om 21:00 tijd voor The Pride of The Netherlands. Het programma draait om de wereld van het geld… In de wandelgangen is het die Bella Ciao show waar iedereen op zit te wachten. Het publiek gaat uit zijn dak bij het opkomen en als de stem van Richard Kreisel te horen is weet iedereen: Dit wordt een lust voor het oog. Het begin is lief en zacht, maar deze rust wordt ruw verstoord door de overvallers die uit de decors naar buiten komen. Het effect is weergaloos en het equipment van rifles en sabels vliegen overal door de lucht. De show gaat door met een gigantisch vlaggenblok wat we in onze winterguardtermen pis-clean noemen. Adembenemnd, maar het is nog niet klaar. De decors worden in een lijn gereden en het slotstuk is ook alweer verrassend. Alle leden komen nog even tussen de doeken door om met het geroofde geld te zwaaien. Het is de mooiste show van de avond. En dat vinden wij niet alleen, maar veel mensen om ons heen geven aan dat ze blij zijn om eindelijk zo’n heerlijke show te mogen bekijken. Termen als: Hier komen we voor en Dit is echt de beste van de avond zijn natuurlijk schitterende complimenten die we in onze zak steken. Nu is het wachten op de punten uitslag.


The Pride of The Netherlands

Om 22:00 begint de Olympic Retreat met een echte lichtshow en de bekende muziek van Rocky, komen alle Units het veld op. De scores worden opgenoemd en bij het opnoemen van de nummer 2 & 1 is het natuurlijk spannend wie er uiteindelijk met de kampioensvlag naar huis zal gaan. The Pride PreCadets worden 2e met een schitterende score van 77.20. Daarna zijn de Cadets aan de beurt. Zij worden kampioen in hun klasse met meer dan 4 punten verschil, een eerste plaats met 83.88. Bij de Junioren houdt iedereen de adem in. Waar ze op andere contesten steevast 2e werden is het spannend wanneer nu de scores worden opgenoemd. De eerste plaats gaat naar ….. The Pride Junior! Een eerste plaats met een fantastische score van 83.38, heel gaaf! Daarna de A class, het niveau is hoog (herinnert u zich vorig jaar nog? Plek 4 in de ochtend, werd in de avond kampioen…) maar de spanning is iets minder als bij de Junioren. In dit geval blijft een stunt uit, maar een bronzen plek met een score van 80.32 is heel erg knap. En dan de Open Class. Maar liefst 5 deelnemers die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. In de ochtend werd The Pride of The Netherlands 2e met een verschil van 0.9 op de nummer 1. Dit betekent dat een stunt in de lucht hangt, gaat The Pride met de kampioensvlag aan de haal? Niels, de presentator maakt het enorm spannend. Maar de eerste plaats gaat niet naar The Pride. Net niet… Een hele mooie 2e plaats sluit het contestseizoen 2024 af, maar iedereen is tevreden, trots en gelukkig met de uitslag.


Onze kampioenen van 2024

Er is feest in de bus terug naar huis en ook in het clubgebouw is er een spontaan feest waar iedereen even heerlijk uit zijn dak gaat. Tot in de kleine uurtjes gaan we door, en dan gaat het licht uit. Het grote nagenieten is begonnen en via de foto en video websites wordt de heerlijke Finals sfeer nog even naar boven gehaald.

Op zaterdag 13 april is ons slotfeest en dan is iedereen welkom om dit seizoen in stijl af te sluiten. Het thema is Casual Chique

ps. Wist je dat we een USB stick verkopen met alle Pride-shows van dit complete seizoen er op? Ga daarvoor naar onze webshop.

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures