Skip to main content

2e CGN Contest in Purmerend

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

We zijn al jaren gewend om in het begin van het contest seizoen af te reizen naar Aalsmeer. Maar door de verbouwing van die sporthal is CGN United uitgeweken naar sporthal de Beuk in Purmerend. Een prachtige nieuwe zaal waar ondanks de kou buiten een goede sfeer was voor het  2e contest binnen. Lees meer…

Met 5 Units is Winterguard The Pride naar Purmerend gekomen en het verloop van de middag/avond is dan in volgorde van leeftijd. Voor The Pride PreCadets en de Cadets was dit het eerste optreden voor de Jury dit seizoen. Voor het eerst achter het doek staan, en voor het eerst andere winterguard groepen bekijken. Maar ook voor het eerst een echte Olympic Retreat. De piratenshow van de PreCadets werd goed ontvangen door de jury en dat werd dan ook gewaardeerd met 73,04 punten, een eerste plaats.

Daarna de Cadets die hun Ratatouille show mochten laten zien. Er gebeurt heel veel op de vloer, en het verhaal zit goed in elkaar. Dat zijn niet onze woorden maar die van de jury die een score uitdeelde van 75,96 en dat is ook een eerste plaats.

De Junioren hebben in ieder geval de prijs voor het grootste decor gewonnen met hun Spiral Spectacle show. Wat een enorm apparaat wordt er op het veld getild, maar elk onderdeel wordt gebruikt. Waar vorige week de show nog verkeerd werd aangekondigd verliep dit nu vlekkeloos en de spannende muziek van de show met de combinatie van de choreografie en uitvoering zorgt dat je continue op het puntje van je stoel zit. De score van 76,76 is goed voor een eerste plaats.

In de avond staan er 4 classes op het programma: De Regional A, de A en de Open en de World class. The Pride doet mee in de A class en de Open class en met heel wat decors staat de vloerploeg al klaar om de contestvloer te betreden voor de Fun House Show van de The Pride A. Een wervelende show met spannende muziek. Het puliek weet niet waar ze kijken moet en de jury geeft deze show een fantastische waardering. Een 3e plaats met 75.55 punten.

Dan is het de beurt aan The Pride of The Netherlands. Aan het publiek te horen echt een optreden waar naar uitgekeken wordt. Wat een spektakel, en iedere seconde boeiend om naar te kijken. De Jury ziet nog wel wat verbeterpunten en waardeert de show iets lager ten opzichte van het optreden in Drachten. Met 74.00 punten goed voor een solide 3e plaats.

Alle scores van dit contest zijn te vinden via CGNUnited.nl
Fotos van het contest zijn terug te vinden via https://foto.thepride.nl/

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures