• Start
  • Units
  • Programma's
  • The Pride PreCadets

The Pride PreCadet shows

The Pride

Bij The Pride PreCadets zitten in de regel kinderen uit basisschoolgroep 4 en 5.

Bij The Pride PreCadets wordt alles wat bij de Mini’s is geleerd verder uitgebouwd. In deze groep is het de bedoeling dat de leden leren hoe ze moeten vlaggen terwijl er ook gelopen of gedanst wordt.

De leden worden in deze groep voorbereid op deelname aan de eerste competitiegroep van the Pride: de Cadets. Zo wordt er tijdens de trainingen een show ingestudeerd, waarmee wordt deelgenomen aan een klein aantal contesten (wedstrijden). De leden maken voor het eerst mee hoe een contest verloopt, wat er dan van je wordt verwacht en natuurlijk ontdekken ze hoe leuk dat is!

De trainingen hebben een wat serieuzer karakter dan bij de Mini’s, maar het plezier maken staat nog steeds voorop. In deze groep werken we alleen met vlaggen. Elke training bestaat uit een warming up, een gedeelte dans(basis) en een gedeelte vlag(basis). Na de zomervakantie wordt gestart met het instuderen van de nieuwe show. Voor de leden een spannend en leuk proces, waarbij ze leren dat winterguard een teamsport is, waarbij het voor je team (en jezelf) belangrijk is dat je zo vaak mogelijk aanwezig bent bij de trainingen.

The Pride PreCadets trainen wekelijks anderhalf tot twee uur op de vrijdagavond. Twee of drie keer per seizoen wordt er een extra training ingelast, om de kinderen helemaal “klaar te stomen” voor hun optreden.

Afdrukken E-mail