• Start
  • Units
  • Programma's
  • The Pride mini's

The Pride Mini's shows

The Pride

Bij The Pride Mini's zitten in de regel kinderen uit basisschoolgroepen 1, 2 en 3

Bij The Pride Mini’s staat plezier hebben centraal. Deze jongste groep van The Pride traint iedere vrijdag van 16.15 tot 17.00 uur. In deze training leren de kinderen de basistechnieken van het vlaggen en dansen.

Maar wat doen we nu allemaal in zo’n training? We beginnen de les allereerst met de warming-up. We gaan bijvoorbeeld rondjes rennen en als de muziek stopt moet je op je billen zitten, op je buik liggen, op je rug liggen en dat moet natuurlijk zo snel mogelijk. Als we dan lekker warm zijn gaan we de schouders, nek, polsen en enkels losdraaien. Wanneer alles los is zijn we klaar om een spelletje te spelen, zoals Annemaria Koekoek, Tien tellen in de Rimboe, Vossentikkertje of Kleurenzoekertje. Na de warming-up en een spelletje zijn we klaar om te gaan dansen en vlaggen.

Net als bij de andere groepen van The Pride doen we bij de Mini’s ook elk seizoen een showtje. Deze show is in eerste instantie bedoeld om kennis te maken met hoe het is om op te treden. Daarnaast is het een leuke manier om de bewegingen van vlaggen, zoals het vierkantje, de gekke acht, het spinnen en de broodrooster, te leren en toe te passen. In het showtje doen we naast het vlaggen ook nog aan dansen en toneelspelen. Op deze manier wordt een verhaal of thema uitgebeeld, bijvoorbeeld Belle en het Beest, High School Musical of De Zwanenprinses.

Als je wil weten wat die gekke namen van het vlaggen, zoals spinnen en de broodrooster, precies betekenen dan ben je elke vrijdag welkom om langs te komen bij Winterguard The Pride. Je kunt dan komen kijken, of misschien nog leuker, zelf meedoen bij The Pride Mini’s. En mocht je dit een beetje spannend vinden dan kan en mag je altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen die ook gezellig mee komt doen.

Afdrukken E-mail